Henriette's kip ovenschotel met witte wijn
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram Kipfillet
2 ons coburgerham
1 beker slagroom
geraspte kaas
witte wijn
zout en peper
Bereiding:
Snij de kipfillet in wat dikkere repen en bestrooi ze met peper en zout naar smaak, rol de coburgerham om de kipfillet heen net zoals je bijvoorbeeld witlof met ham rolletjes maakt. Leg dit in een ovenschaal en giet er de slagroom over en een halve fles witte wijn, daarna lekker wat kaas erover en in de oven tot de kip gaar is en de kaas een beetje bruin wordt. ongeveer een half uurtje. Je eet dit met stokbrood en een salade en natuurlijk een glaasje witte wijn.
Receptnummer: 5368 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Henriette van Weenen
Opmerking:
Het is makkelijk van te voren te maken als je gasten hebt dan hoeft het alleen nog maar in de oven.
De saus blijft dun en moet met stokbrood gedoopt worden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept