Nieuws   Zoeken 

Barbara's Indiase kalkoen/tomatencurry
Ingredienten: (2 pers.):
250 gram kalkoenfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel ketoembar
½ eetlepel djintan
½ - 1 eetlepel chilipoeder
1 eetlepel tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes
1 kruidenbouillontablet
1 eetlepel olie
1 eetlepel bloem
1,5 dl. volle yoghurt
zout, peper
1 eetlepel fijngeknipte koriander (of evt. peterselie)
Bereiding:
Snipper de ui en snij de kalkoenfilet in reepjes. Bak de kalkoenreepjes snel rondom bruin in de olie en schep ze uit de pan. Fruit de ui in het overgebleven bakvet. Pers de knoflookteentjes erboven uit. Voeg de ketoembar, de djintan, het chilipoeder en de tomatenpuree toe en bak al roerend ca. een minuut mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Als het kookt de kalkoenreepjes er weer door roeren. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Roer de bloem door de yoghurt en roer dit mengsel door de kalkoen/tomatencurry. Weer aan de kook brengen en af en toe roerend 2 minuten zachtjes laten koken tot alles vermengd en gebonden is. Breng op smaak met zout en peper en strooi de fijngeknipte koriander (of peterselie) erover.
Receptnummer: 5369 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Het lijkt misschien veel werk, maar het is in nog geen 20 minuten klaar. Pas op met het chilipoeder. Wie van pittig eten houdt kan een hele eetlepel gebruiken, anders minder gebruiken. Lekker met rijst en komkommersalade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept