Ingredienten: (4 pers.):
4 ons kipfilet (of hamlappen)
4 ons rijst
bakje champignons
2 prei
2 uien
groot blik perziken op sap
5 eetlepels pindakaas
3 theelepels sambal
5 eetlepels ketjap
2 theelepels gemberpoeder
2 teentjes knoflook
Zout
| Bereiding:
Snij het vlees in stukjes en bak het gaar samen met 1 theelepel sambal en het gemberpoeder. Kook ondertussen de rijst. Snij de prei, uien en champignons klein. Haal het vlees uit de pan en bak hierin de prei, uien,champignons en de knoflook uit de pers. Laat de perziken uitlekken, vang het sap op, en snij de perziken in kleine stukjes. Voeg bij de groenten de rest van de sambal, de ketjap en de pindakaas. Laat het warm worden en voeg het perzikensap toe tot de gewenste dikte. Voeg zout naar smaak toe. Voeg het gebraden vlees en de perzikstukjes toe en verwarm alles nog even. |