Nieuws   Zoeken 

Rinus's gevulde satésaus met rijst
Ingredienten: (4 pers.):
4 ons kipfilet (of hamlappen)
4 ons rijst
bakje champignons
2 prei
2 uien
groot blik perziken op sap
5 eetlepels pindakaas
3 theelepels sambal
5 eetlepels ketjap
2 theelepels gemberpoeder
2 teentjes knoflook
Zout
Bereiding:
Snij het vlees in stukjes en bak het gaar samen met 1 theelepel sambal en het gemberpoeder. Kook ondertussen de rijst. Snij de prei, uien en champignons klein. Haal het vlees uit de pan en bak hierin de prei, uien,champignons en de knoflook uit de pers. Laat de perziken uitlekken, vang het sap op, en snij de perziken in kleine stukjes. Voeg bij de groenten de rest van de sambal, de ketjap en de pindakaas. Laat het warm worden en voeg het perzikensap toe tot de gewenste dikte. Voeg zout naar smaak toe. Voeg het gebraden vlees en de perzikstukjes toe en verwarm alles nog even.
Receptnummer: 5372 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Rinus Gerlofsma
Opmerking:
Hou je van pittig, doe je er meer sambal bij of juist minder als je daar niet van houdt. De dikte van de saus kan je met het sap maar ook met de ketjap aanpassen. Het recept is van een vriend van mij en binnenskamers heet het daarom Tim's prutje!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept