Ingredienten: (4 pers.):
750 gram aardappelen (afkokers)
250 gram winterwortels(in plakjes)
250 gram uien (in ringen)
1 bouillontablet (groente of vlees)
25 gram boter
1 el zonnebloemolie
2 el kerriepoeder
1 klein pakje diepvriesdoperwten
peper en zout | Bereiding:
Kook de aardappelen in water met bouillontablet gaar. Bak intussen de uienringen op laag vuur in 10 minuten glazig. Voeg dan de wortel en kerriepoeder toe, roer het goed doorelkaar en laat het nog een ca. 10 minuten bakken tot de wortel beetgaar is. Leg een deksel op de pan. Doe op het laatste moment de doperwten erbij en laat het geheel warm worden. Schep het af en toe om. Breng het op smaak met zout en peper. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Pureer de aardappelen met de stamper, voeg een beetje kookvocht toe om een smeuïge puree te krijgen. Schep dan de kerriegroenten erdoor en dien gelijk op. Lekker met een balletje gehakt of nog lekkerder een schouderkarbonaadje met Cajun- of Oriëntaalse Kruiden van Verstegen. Van het bakvocht en een flinke kneep Croma vleesjus en wat water, heb je een heerlijke jus erbij. Deze kruiden zijn heerlijk op allerlei vlees. Aldi bij voorbeeld heeft in de diepvries gepaneerde schnitzels, deze zijn heel licht gekruid, maar erg flauw. Strooi er wat oriëntaalse kruiden op aan beide kanten en hij is gelijk tien keer lekkerder. Vlees is van goede kwaliteit. Ook de varkenshaasjes, kogelbiefstuk, lamsbiefstuk zijn prima. |