Nieuws   Zoeken 

gegrilde, gemarineerde vis van Roos
Ingredienten: (4 pers.):
60 ml sake
60 ml mirin
60 ml lichte sojasaus
1 el suiker
4 kabeljauw,tonijn of baarsfilets
(A 150gr per stuk)
plantaardige olie om de grill mee in te vetten
gemalen sansho of szechuanpeper
4 tl zeer gehakte peterselie
1 kleine komkommer over de lengte in flinterdunne plakjes gesneden
Bereiding:
sake en mirin in een pan verhitten.pan van het vuur nemen en de saus flamberen:pan blijven zwenken tot het vuur gedoofd is.soyasaus en suiker toevoegen,aan de kook brengen en in een schaal gieten.als de marinade is afgekoeld,legt devisfilets erin.De vis aan beiden kanten marineren,maar de marinade bewaren tot later.Een tafelgril ofgrillrooster in de oven boven een met folie bedektebakplaat wel in vetten.De grill of oven op de hoge temperatuur voor verwarmen.En dan de vis aan elke zijde 4 minuten grillen.Bestrijk elke vis met wat marinade en de grillde vis nog 1-2 minuten tot ze goudbruin zijn.De vis keren,de andere zijdemet de marinade bestrijken en 2-5 minuten grillen,Met een mes in de vis prikken en controleren of de vis wit van kleur is.De vis over 4 borden verdelen.4 tl van de rest van de marinade over elk stuk vis scheppen.Sanscho en de peterselie er overheen strooien en garneren met de plakjes komkommer.Direct serveren
Receptnummer: 5375 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 8 min. | Meer recepten van: Roos Engeman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept