Nieuws   Zoeken 

Marieke's auberginerondjes met gehakt en walnotensaus
Ingredienten: (2 pers.):
1 Aubergine, beetje dikke
250 gr rundergehakt of lams
peterselie
knoflook
uitje
zout en peper
bakje dikke yoghurt (biogarde)
handjevol walnoten (gehakt)
zout en peper.
Bereiding:
Snij de aubergine in plakken van 1 cm. Stooi die met zout in en laat een half uurtje staan. Nadat halve uurtje het vocht eruit drukken met keukenpapier. Meng het gehakt met de fijngesneden ui en zout en peper en flink wat peterselie en een teentje knoflook uit de knijper. Maak er 6 burgertjes van die net zo groot zijn als de plakken aubergine. Bak de gehakdtballen in ongeveer 15 minuten op niet al te heet vuur. En vervolgens bak je de aubergine in een andere pan (past gewoon niet) tot ze een beetje bruin zijn en heel zacht. Ondertussen hebt je de Yoghurt walnoten zout en peper gemengd. Leg de burgertjes op de aubergine en serveer de saus erbij. Lekker met rijs en sperzieboontjes
Receptnummer: 5392 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: marieke
Opmerking:
Ik bak alles in olijf olie en heb een blikje boontjes even opgewarmd bij het gehakt.
Zalig, uit de "boodschappen" een turks recept, zeggen ze
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept