Ingredienten: (4 pers.):
2 pot hak bruinebonen
2 pakjes honing ossestaartsoep
2 grote uien
1 pond halfomgehakt
2 ons ontbijtspek
6 speklapjes
2 laulierblaadjes | Bereiding:
de bruine bonen in een pan van 5 liter, 2 potten koud water erbij, 1 ui klein maken en erbij doen, ontbijtspek klein maken in de pan doen, speklapjes klein maken en er in, en de laurier blaadjes in de pan doen. het vuur hoog zetten en aan de kook brengen, een diep bord pakken en de ossestaartsoep met wat koud water en garde opkloppen, zodat het glad word. gehakt kruiden met zout peper en nootmuskaat en balletjes maken 10 min koken. de ossestaartsoep met een garde door de soep roeien 10 min zachtjes koken . als laatste 1 ui lekker bruin bakken en er in doen. de pan helemaal vol gieten met kokend water. eet smakelijk. |