Ingredienten: (4 pers.):
400 gr kipfilet
3 uien
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 kopje drinkbouilon[tuinkruiden]
2 el azijn
9 el ketjap
4 el ketchup
6 el bruine basterdsuiker
1 el sambal
4 el pindakaas
300 gr tauge | Bereiding:
snijd de kipfilet in blokkjes. snipper de uien. verhit de olie ineen pan en bak hierin de kipblokjes al omscheppend goud bruin en gaar, neem de kip uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de uien aan,pers de tenen knoflook boven uit,envoeg de drinkbouilon toe voeg de azijn ketjap enketchup toe en roer alles goed door elkaar. voeg de bruine basterdsuiker,sambal enpindakaas toe en roer alles tot een saus. voeg de kipblokkjes toe aan de saus en warm het geheel goed door. voeg tenslotte de tauge toe en warm dit kort mee zodat de groente nog lekker knapperig blijft. |