Nieuws   Zoeken 

Henriette's Bekri Meze (Grieks dronkenmans recept van het eiland Kos) gekre
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo mager varkensvlees
2 teentjes knoflook
1 etl mosterd
2,5 dl rode wijn
2,5 dl tomatensap
zout peper en pimentkorrels
2 takjes oregano
Bereiding:
Je bakt het in blokjes gesneden vlees in een beetjes olijfolie en twee teentjes knoflook. Voeg er 1 eetlepel mosterd en 2,5 dl rode wijn aan toe, en laat dit inkoken. Schenk er 2,5 dl tomatensap bij en breng het op smaak met zout peper en pimentkorrels en de oregano. Laat op hoog vuur koken totdat de saus dik wordt. Lekker met witte rijst.
Receptnummer: 5407 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Henriette van Weenen
Opmerking:
pimentkorrels zijn een soort grote peper korrels ook wel allspice genoemd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept