Nieuws   Zoeken 

Marlies' Italiaanse witlof/pureeschotel
Ingredienten: (2 pers.):
3 of 4 witlofstruikjes
+/- 4 plakjes belegen kaas
+/- 6 plakjes parmaham
zakje aardappelpuree kaas van Knorr
300 ml. melk
gedroogde italiaanse kruiden
of twee theelepels pesto
paar verse of gedroogde tomaten
scheutje olijfolie
Bereiding:
Maak de aardappelpuree klaar zoals op het pakje is aangegeven. Roer dan de olijfolie, twee theelepels gedroogde italiaanse kruiden óf pesto en de in kleine stukjes gesneden tomaten door de puree. Doe dit op de bodem van een platte ovenschaal. Kook intussen de witlofstronkjes in een minuut of 8 beetgaar. Laat ze uitlekken, halveer ze, snij de bittere kern eruit en leg ze naast elkaar op de aardappelpuree. Leg hierover de plakjes kaas. Zet de ovenschotel onder grill tot de kaas gesmolten is (minuut of 4/5). Drapeer dan over de kaas de plakjes parmaham en zet de ovenschotel nog eens 2 of 3 minuten onder de grill. De ham wordt dan lekker knapperig en de rooksmaak vermengd zich met de kaas en witlof. Heerlijk!
Receptnummer: 5408 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer witlof met gewone ham. Die parmaham geeft nl. een lekkere pittige 'bite' aan de schotel die heerlijk combineert met de witlof en met de italiaanse smaak van de puree. In plaats van de belegen kaas kun je ook mozzarella nemen. Nog lekkerder...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept