Nieuws   Zoeken 

Riet's Zweedse gehaktballetjes
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram rundergehakt
200 gram gekookte aardappelen
kleine ui
1 kleine gekookte, rode biet
1 eetl. fijngeknipte dille of 2 theel gedroogde dille
2 kleine eieren
1/2 dl room
peper/zout
boter om in te bakken
ca 2 eetl bloem voor het binden van de jus
2 eetl water
1-2 dl bouilon(van en tablet)
Bereiding:
Maak het gehakt aan met fijngeprakte, gare aardappel, fijngehakte ui, geraspte rode biet, dille, eieren, room, peper en zout. Vorm hiervan kleine ronde gehaktballetjes en druk deze iets plat. Laat de balletjes een half uurtje opstijven in de koelkast. Verhit de boter in een royale braadpan en bak de balletjes (in gedeelte) goudbruin en gaar. Neem de balletjes uit de pan. meng de bloem aan met 2 eetl water. Bind de jus en verdun deze met de bouilon. Verwarm de gehakballetjes in de braadjus.
Receptnummer: 5418 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 48 min. | Meer recepten van: Riet Karremans
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept