Ingredienten: (4 pers.):
3 uien
3 tenen knoflook
1/2 liter yoghurt
zout,peper
3 eetl. margarine
500 gr. rundergehakt
blikje tomatenpuree
1 theelepel paprikapoeder
pak elleboogmacaroni | Bereiding:
Uien snipperen, knoflook pellen en boven kom uitpersen. Yoghurt erdoor roeren en op smaak brengen met zout. In braadpan 2 eetl. boter verhitten en ui ca. 5 min. fruiten. Gehakt toevoegen en in ca. 15 min. bruinbakken. 1 dl heet water en tomatenpuree erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Met deksel op pan ca. 20 min. zachtjes laten sudderen. Intussen macaroni met zout of bouillonblokje gaarkoken en goed afgieten. 1 eetl. boter erdoor scheppen. Macaroni en yoghurtsaus door gehakt scheppen. |