Nieuws   Zoeken 

Lenie's zalmtaart met brie
Ingredienten: (4 pers.):
5plakkjes diepvriesbladerdeeg
400 gr broccoli
200gr kerstomaatjes
150 gr magere brie
250 gr gerookte zalmsnippers
100 gr geraspte belegen kaas
1 tl paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
boter om in te vetten
[ovenschaal van[rond 24cm]
Bereiding:
verwarm de oven voor op 225 c. laat de plakkjes diepvriesbladerdeeg ontdooien, zoals op het pak staat. verdeel de broccoli in roosjes. kook de roosjes in 1 a 2 min beetgaar in kokend water met zout. spoel ze direct om met koud water om doorgaren te voorkomen,en laat ze uitlekken in een vergiet. halveer de kerstomaatjes en schep met een theelepel het vocht en de zaadjes uit de helften. snijd de brie in blokkjes. vet de ovenschaal in met boter en bekleed de bodem enderanden met het bladerdeeg [snijd de plakkjes hiervoor zonodig bij] verdeel de zalmsnippers en vervolgens de tomaatjes de broccoli roosjes en blokkjes brie over de bodem. bestrooi deze vulling tenslotte met de geraspte kaas, de papricapoeder en de peper naar smaak,[geen zout] bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in 25-30min gaar.
Receptnummer: 5425 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: lenie
Opmerking:
lekker met salade
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept