Cecile's sushi zoals het hoort
Ingredienten: (2 pers.):
1 flinke kop Japanse rijst (korte korrel)
scheutje azijn
1 theelepel witte basterdsuiker
1 theelepel zout
2 grote vellen nori
100 gr gerookte zalm
1 ei
1 avocado
1 eetlepel sesamzaadjes (eventueel)
1 eetlepel Japanse sojasaus (Kikoman)
wasabipasta
bamboematje (toko of grote Albert Heijn)
Bereiding:
Was de rijst tot het water doorzichtig blijft. Zet de rijst net onder water en kook hem 10 minuten (blijven roeren, anders bakt het aan!). Bak ondertussen van het ei een omelet en laat hem afkoelen. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze gaan springen. Als de rijst klaar is: doe zout, suiker en azijn erdoor en roer goed. Laat de rijst afkoelen. Neem nu een vel nori en leg het op het bamboematje. Spreid op de nori wat rijst uit (dikte 5 mm) en laat aan de bovenkant 2 cm plakrand over. Leg over de lengte reepjes zalm, avocado en omelet op de rijst. De vulling moet een diameter hebben van ongeveer 5 mm. Rol nu voorzichtig, maar stevig de nori op met behulp van het matje. Gebruik wat water om hem met het plakrandje dicht te plakken. De eerste sushi is nu klaar. Leg hem in de koelkast te rusten. Rol van de rest van de rijst kleine balletjes (diameter 2 cm). Rol sommige balletjes door de sesamzaadjes. leg op de balletjes reepjes van de zalm, avocado en/of omelet. Knip van het tweede norivel reepjes van 1 cm breed en plak ze als een lintje om de balletjes zodat de ingredienten er niet afvallen. Leg de balletjes op een mooie schaal, snij de eerste sushi met een scherp mes in 8 gelijke plakken en leg ze erbij. Serveer de sushi met een bakje sojasaus en een beetje wasabipasta op een schaaltje (erg scherp!). Eet ze met stokjes.
Receptnummer: 5426 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Cecile
Opmerking:
Sushi zoals het hoort en zoals je het ook krijgt in Sushi-bars, maar dit is lekker veel goedkoper. Dit recept is relatief gemakkelijk, vrij goedkoop, lekker en ziet er leuk uit. Na wat ervaring kun je ook andere ingredienten gebruiken; surimi, gember, Chinese garnalen, tonijn, komkommer.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept