Jan's Mexicaanse bonensoep
Ingredienten: (6 pers.):
2 blikjes kidneybonen in chilisaus
1 literblik gepelde tomaten
300 gram rundergehakt
125 gram spekblokjes
1 rookworst
250 gram boerensoepgroenten
1,5 liter vleesbouillon
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel sambal
Bereiding:
Spekjes bakken, in dat vet het gehakt rul bakken, Chilipoeder erbij doen. Alles uit de pan halen en dan ui gesnipperd fruiten, sambal en geperste knoflook erbij doen. Dan kleingesneden tomaat met vocht erbij doen, daarna bouillon erbij. Gehaktmengsel, bonen met vocht en soepgroenten erbij doen. Alles 20 minuten zachtjes laten koken. Rookworst warm maken in plakjes snijden en erbij doen. Dit is het lekkerste als je het een dag laat staan. Serveren met stokbrood.
Receptnummer: 5448 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept