Nieuws   Zoeken 

Carla's eier variatie´s
Ingredienten: (2 pers.):
2 eieren
2 boterhammen
boter
(2)
2 eieren
3 á 4 rijpe tomaten
peper en aromat
(3)
2 eieren
zoete ketjap
1/2 theelepel djinten
1/2 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
1 á 2 theelepels sambal naar eigen voorkeur
Bereiding:
Hier wat suggestie´s voor wat lunchgerechten met eieren. Voor de eerste nemen we een koekepan, boter , twee boterhammen en twee eieren. De boterhammen worden gebakken in de koekepan samen met de eieren vandaar genoeg boter in de koekepan doen. In de twee boterhammen maak je een gat in het midden zodat daar de eierdooier netjes invalt, je moet wel een beetje goed mikken. Het eiwit wat van de boterhammen afglijdt probeer je onder de boterham te krijgen , wel voorzichtig anders gaat dooier kapot. Als je het goed doet en de pan is goed heet krijg je een ontzettend lekkere knapperige boterham met ei. Dooier blijft jammer genoeg niet helemaal zacht, maar erg lekker. Suggestie (2) Doe wat boter in de koekepan, doe daar eerst de klein gesneden tomaat in en dan de eieren. Zorg er voor dat je gelijk de eieren los blijft klutsen en de tomaat zodat het ei en tomaat zich lekker gaat vermengen.Zelf gebruik ik hier altijd een vork voor. Als het klaar is op twee boterhammen doen met wat pepper en ik doe aromat, zout mag natuurlijk ook. Suggestie (3) Neem een kom en doe daar de 2 eieren in, kluts ze alvast met de garde.Neem dan de kruiden, eerst een scheutje zoete ketjap en dan de djinten ketoembar en laos, goed blijven klutsen door de kruiden kunnen er snel klonten in komen.Als laatste doe je er de sambal naar keus doorheen, dit naar eigen smaak want de een eet heter dan de ander. Kluts net zolang dat je luchtbelletjes ziet en doe het dan in een koekepan met goed hete boter en dan lekker bakken zoals ieder ander gekluts ei, verdelen over 2 boterhammen. Ik maak deze geklutste eieren al vanaf mijn 16 ik ben nu 39, maar toen had ik al een voorliefde voor indische kruiden,zelf gebruik ik surinaamse sambal omdat die heter is. Dit is maar een idee, je kunt met geklutste eieren in feite alle kanten op, geheel naar je eigen voorkeur en smaak gekruid. mijn man doet soms met plakjes tomaat, plakjes kaas erover en italiaanse kruiden , ik zo zeggen fantaseer maar raak . EET SMAKELIJK
Receptnummer: 5472 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept