Henriette's hartige vis taart
Ingredienten: (2 pers.):
1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
150 gram garnalen
150 gram crabsticks
(of zeevruchten)
1 doosje champignons
1 slagroom Of slankroom
1 zakje jonge geraspte kaas
1 ei
chili poeder naar smaak
Bereiding:
Bekleed de ovenschaal met de bladerdeeg plakjes maar hou er voldoende over om de bovenkant te maken. Doe de garnalen de crabsticks (in stukjes gesneden) of de zeevruchten in de ovenschaal. Bak de champignons even aan en doe ze bij de vis en roer het zachtjes een beetje door. Roer de slagroom het ei en de chilipoeder door elkaar en giet het in de ovenschaal, strooi daarna de kaas er over en maak de boven kant dicht. Maak eventueel een figuurtje uit een overgebleven plak bladerdeeg en leeg dit bovenop. Zet alles een half uurje in de oven totdat het bladerdeeg gaar is. Je kunt eventueel de magnetron erbij gebruiken zodat het sneller gaar is.
Receptnummer: 5485 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Henriette van Weenen
Opmerking:
Je kunt de champignons vervangen door asperges in het seizoen en de crabsticks voor kabeljauw.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept