Nieuws   Zoeken 

Nienke's supersnelle Foe Yong Hai
Ingredienten: (4 pers.):
Voor de saus:
olie
1 ui
4 dl. bouillon (blokje)
1 groot potje tomatenpuree
peper, zout en knoflook(poeder)
1 theelepel ve-tsin
1 theelepel djahe (gemberpoeder)
1 eetlepel suiker
2 eetlepels azijn
Voor de Foe Yong Hai "omeletjes":
olie
5 eieren
3 ons h-o-h gehakt
1 dikke prei
peper, zout en knoflook(poeder)
Rijst, kroepoek, uitjes + augurkjes
Bereiding:
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Saus: Olie in een grote pan. Uitje erin fruiten. Afblussen met de bouillon. Als dit heet is, tomatenpuree erbij en goed doorroeren. Overige benodigdheden erbij en op een klein pitje warm houden. "Omeletjes": Eieren in een grote kom doen. Prei superfijn snijden en erbij doen. (Eerst goed wassen.) Gehakt en de kruiden erbij. Met een mixer even goed mixen. Pan op het vuur met wat olie erin. 4 x 1 eetlepel "prutje" in de pan bakken. (1 minuut aan iedere zijde.) De omeletjes in de saus leggen en zo door-gaan tot alles op is. De omeletjes nog een kwartier laten sudderen in de saus. (Je kunt dit ook al een tijd van tevoren maken, dan wordt de smaak nog voller.)
Receptnummer: 5489 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Nienke
Opmerking:
Kroepoek, uitjes, augurkjes en eventueel een frisse komkommersalade zijn hier erg lekker bij!!! Smakelijk!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept