Nieuws   Zoeken 

Reina's Kashmiri koftas (Indiase gehaktballetjes)
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. lamsgehakt
3-4 eetl. biogarde yoghurt
1 flinke theel.vers gehakte gember
1 teen knoflook
1 theel. komijnpoeder (djintan)
1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
1/2 theel. kaneel
mespuntje gemalen kruidnagel
mespuntje nootmuskaat
3 laurierblaadjes
peper
boter om te bakken
Bereiding:
Meng het lamsgehakt in een ruime kom eerst met 1-2 eetl. yoghurt en voeg dan alle specerijen en uitgeperste teen knoflook toe. Alles goed door elkaar mengen en dan van het gehakt kleine langwerpige 'worstjes' vormen van ca. 5 cm. lang. Boter in koekepan verwarmen en hierin de laurierblaadjes even 'fruiten'. Voeg in porties de kleine gehaktworstjes toe en bak ze rondom bruin. Meng de rest van de yoghurt door ong. 1,5 dl. lauwwarm water en schenk dit bij de balletjes in de pan. Breng het geheel aan de kook, draai dan de warmtebron laag en met deksel schuin op de pan en laat het in 25-30 minuten gaar worden. Het vocht zal voor het grootste gedeelte indampen. Verwijder de laurierblaadjes voor het opdienen.
Receptnummer: 5496 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Lekker bij rijst. Nog lekkerder bij een pilaf (daarvan staan genoeg recepten op de site).
Ook lekker erbij is een saus van opgeklopte (uitgelekte) dikke yoghurt en geraspte komkommer op smaak gebracht met rijkelijk gemalen koriander (ketoembar). (Lijkt een beetje op het Griekse Tzaziki).
Eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept