Tine's entrecóte met cranberrysaus
Ingredienten: (4 pers.):
2 entrecótes elk van ongeveer 250 gr.
olijfolie of braadboter
zout en peper naar smaak
voor de saus:
olijf olie
1 kl.ui
1/4 l rode wijn
1 dl.vleesfond(pot)
2 eetl.cranberrycompote(pot)
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Beginnen met de saus : in steelpan olijfolie heet laten worden de ui even fruiten.Af blussen met de wijn en op hoog vuur de helft in laten koken.Voeg de cranberry en de vleesfond toe en op smaak brengen met peper en zout. De entrecótes peper en zouten evt.paprikapoeder toevoegen. Aan beide zijden bruin en krokant bakken.Medium of gaarder wat je wilt. Serveer de cranberrysaus evt.gebonden met allesbinder over het vlees.
Receptnummer: 5520 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Tine tacx
Opmerking:
Heerlijk met aardappelpuree of aardappelkroketjes en struikjes witlof of broccoli.Eigenlijk kan er alle groenten bij gegeten worden. Als je gasten hebt is dit een aanrader en lekker snel klaar, de saus kan je evt. s'morgen al klaar maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept