Nieuws   Zoeken 

Betty's gehaktbrood met prei
Ingredienten: (4 pers.):
2 preien
500 gram halfom gehakt
1 dl yoghurt
3 fijngewreven beschuiten
2 eieren
nootmuskaat
1 teen knoflook
1 zakje tomatensaus
Bereiding:
Snijd de witte delen van de prei en kook deze 10 minuten in water met wat zout. Laat ze daarna goed uitlekken en halveer ze in de lengte. Haak ook wat van het preigroen fijn. Kneed in een kom het gehakt goed met de yoghurt, beschuit, eieren, peper, zout, nootmuskaat, preigroen en de uitgeperste teen knoflook. Doe een derde deel van het gehakt in een kleine cakevorm, druk er 2 halve preien in, weer een derde deel van het gehakt erop, de overgebleven preien erin drukken en afdekken met de rest van het gehakt. Tot gebruik in de koelkast bewaren. Verwarm de oven voor op 200° C. Bak het gehaktbrood ca. 35 minuten middenin de voorverwarmde oven gaar. Laat het gehaktbrood eerst 10 minuten afkoelen voordat u het in plakken snijdt. Maak ondertussen de tomatensaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer deze er apart bij
Receptnummer: 5521 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: betty
Opmerking:
Lekker met Rijst en een Witlof Salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept