Nieuws   Zoeken 

Betty's kiphachee met rijst of mihoen
Ingredienten: (2 pers.):
200-250 gram (snelkook)rijst of mihoen
250 gram kippenpoulet
25 gram boter
150 gram gesneden uien
0,5 el basterdsuiker
0,5 kippenbouillontablet
3 el crème fraîche
versgemalen peper
Bereiding:
Bereid de rijst of mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit ondertussen de boter in een wok of braadpan en roerbak hierin de uien met de basterdsuiker goudbruin. Voeg de kipstukjes toe en roerbak ze ca. 1 minuut mee. Voeg dan 1 dl heet water toe, verkruimel het bouillontablet erboven, voeg de (op kamer temperatuur gebrachte) crème fraîche toe en breng het geheel al roerend tegen de kook aan. Laat de hachee ca. 3 minuten zachtjes pruttelen. Breng daarna op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de rijst of mihoen er apart bij.
Receptnummer: 5522 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: betty
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept