Nieuws   Zoeken 

Barbara's Parmezaanse kip met basilicum tomaatjes
Ingredienten: (2 pers.):
2 kipfilets
2 eetlepels olie
zout, peper
1 theelepel majoraan
25 gram Parmezaanse kaas
1 mozzarellakaasje
6 kleine tomaten
zout, zwarte peper
basilicum (diepvries)
wat kruidenboter
Bereiding:
Grill voorverwarmen. Mozzarellakaasje in plakjes snijden. Zout, peper en majoraan door de olie roeren en de kipfilets hiermee goed insmeren. Kip vlak onder de grill ca. 4 a 5 minuten per kant grilleren. Ondertussen de tomaatjes halveren en met de bolle kant naar beneden op een ingevet ovenvast bord zetten (bijv. deksel van ovenschaal). Haal een klein stukje vel van de onderkant af, dan blijven ze keurig rechtop staan. Bestrooi de snijvlakken met zout, zwarte peper en basilicum. Leg op elk tomaatje een klein klontje kruidenboter. Als de kip klaar is deze op hetzelfde of een apart bord leggen en de Parmezaanse kaas over de kip verdelen. Daarop de plakjes mozzarella leggen en dit bestrooien met peper. Het geheel ca. 4 minuten onder de grill zetten om de kip te gratineren en de tomaatjes te bakken.
Receptnummer: 5532 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Een zonnig gerecht dat heerlijk smaakt met vers stokbrood en een komkommersalade met knoflookolijven. Eventueel kan de kip ook in een koekenpan gebraden worden waarbij de kaas onder een deksel smelt, maar klaargemaakt onder de grill is lekkerder.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept