Nieuws   Zoeken 

Patricia's macaroni en cheese
Ingredienten: (3 pers.):
Zakje Cheddar Cheese (van Kraft, te koop bij American Book Center)
Of als je bovenstaande niet kunt vinden: 150 gram geraspte cheddar
1 klein bakje Hüttenkase
2 bakjes zure room (2x 125 ml)
ongeveer 200 ml halfvolle melk
kwart zakje geraspte jonge kaas
150 gram achterham
Halve kleine ui
Half pak macaroni (penne)
Bereiding:
Kook de macaroni gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden Stop de cheddar cheese (die van de macaroni & cheese van kraft is het lekkerst, maar met vers geraspte rode cheddar gaat het ook prima--> dan wel meteen serveren. Je kunt zelf een stuk cheddar kopen en raspen, maar bij de supermarkt/ kaasboer kun je het ook laten raspen), de zure room, huttenkase en melk in een ovenvaste schaal. Goed roeren. Maak vervolgens de ui heel klein (raspen, staafmixer of heel fijn snijden) en stop dit erbij. Snij vervolgens de achterham (plakjes of een stuk, wat je lekker vindt) klein en gooi dit erbij. Weer roeren. Roer de macaroni, als die gaar is, er goed doorheen. Strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet de schaal (mag afgedekt, hoeft niet) ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de schaal eruit, nogmaals goed doorroeren, eventueel nog wat extra melk erbij en klaar!
Receptnummer: 5563 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: patricia
Opmerking:
Als je de macaroni te nat/ niet nat genoeg vindt, kun je variëren in de melk. Dit is heel lekker met een frisse salade van ijsbergsla, komkommer, tomaat, ui en paprika.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept