Nieuws   Zoeken 

Patricia's gehakt met bressot, mais en krieltjes
Ingredienten: (2 pers.):
Klein bakje Bressot
krieltjes
wat blaadjes basilicum
300 gram gehakt
2 maiskolven
Peper en zout
1 ui
2 tomaten
Bereiding:
De mais: - Snij de uiteindes van de maiskolven af. Doe een laagje water in een magnetronbestendige schaal. Dek de schaal af met plasticfolie. Doe de schaal in de magnetron. Zet de magnetron op 700 graden voor 8 minuten. Haal de schaal er na 8 minuten uit en draai de mais om. Zet de magnetron weer op 700 graden voor nog 8 minuten. Let op de kooktijd kan variƫren met de grootte van de mais. Altijd even prikken of het gaar is! De krieltjes: -Doe de (gekruide) krieltjes in een pan met wat olie en bak ze gaar. Het gehakt - Vermeng het gehakt met de helft van het bakje bressot en breng het verder op smaak met wat peper en zout. Maak er vervolgens 4 platte gehaktballen van. - Hak de ui fijn - Bak de gehaktballen gaar - Doe vlak voordat het gehakt klaar is de ui erbij in de pan - Als het gehakt gaar is en de ui een beetje bruin: verdeel dan de rest van de bressot over de gehaktballen en laat de bressot op deze manier in de pan smelten (als er wat in de pan valt, is dat niet erg) -Snij de tomaten in partjes Leg het gehakt met de bressot erop op een bord. Schep er wat gebakken ui overheen. Leg de tomaten ernaast en knip er wat basilicum overheen (zowel over het gehakt als de tomaat). Leg de mais en krieltjes ernaast.
Receptnummer: 5564 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: patricia
Opmerking:
Een salade of wat appelmoes is hier lekker bij. Ook is het lekker om de mais met boter in te smeren (mijn vriend strooit er dan ook nog zout over)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept