Karin's lofschotel
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. gekookte aardappelen
1 ui
pondje lof
boter
kerriepoeder
peper
zout
500 gr. gehakt
30 gr. bloem(4 el)
3 1/2 dl. sterke bouillon(3 gr.blokjes)
paneermeel
Bereiding:
ovenschotel invetten.
aardappelen in plakjes snijden en in de schaal leggen
lof snijden en ong. 8 min. met zout koken, onder de koude kraan afspoelen en goed uit laten lekken.
lof op de aardappels leggen
ui pellen en in stukjes snijden
ui en kerriepoeder(veel) in 2 min. zachtjes fruiten
gehakt toevoegen en rul maken
bloem toevoegen en even meebakken
al roerend de bouillon toevoegen, aan de kook brengen en goed roeren tot saus zonder klontjes
saus even laten pruttelen, op smaak brengen met zout en peper
saus over de lof verdelen
paneermeel erover strooien en hier en daar een klontje boter leggen.
oven voorverwarmen op 200 C of gasstand4 en schotel 30 min. in het midden van de oven zetten.
eet smakelijk!
Receptnummer: 558 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: karin
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept