Nieuws   Zoeken 

Els' gebakken nieuwe aardappeltjes met o.a. spekjes en sjalotjes
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. kleine nieuwe aardappeltjes
pond sjalotjes
boter
zout en peper
wat rozemarijnnaaldjes
2 ons spekblokjes
bakje champignons
Bereiding:
Aardappeltjes niet schillen, indien nodig onder de koude kraan schoonboenen, droogdeppen en met een vork inprikken. De sjalotjes pellen, inprikken en als ze te groot zijn halveren. Boter verhitten en de aardappeltjes 5 minuten aanbakken, sjalotjes toevoegen en bakken tot de uitjes glazig worden. Dan peper, zout en rozemarijn toevoegen. Pas op met het zout want er komen nog spekblokjes bij! Deksel op de pan doen en onder af en toe omscheppen zo'n 30 minuten zachtjes bakken. In de tussentijd de champignons in plakjes snijden. Vervolgens samen met de spekblokjes toevoegen en nog zo'n 10 minuten afbakken, zonder deksel op de pan uiteraard. Af en toe omscheppen. Wat je ook kunt doen is de spekblokjes apart uitbakken en er op het laatst doorheen scheppen. Lekker met en salade en vlees naar keuze.
Receptnummer: 5593 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept