Nieuws   Zoeken 

Carla's raapsteeltjes met kaassaus
Ingredienten: (4 pers.):
6 á 8 bosjes raapstelen
melk
25 gr. boter
25 gr. bloem
100 gr. geraspte kaas
Bereiding:
Van 6 of 8 bosjes raapsteeltjes de worteltjes afsnijden, dan heel zorgvuldig wassen en laten uitlekken. De groente grof snijden. De raapsteeltjes opzetten met het aanhangende water en in 15 á 20 min. gaarkoken. Het kooknat afgieten en aanvullen met melk tot 3 dl. In een steelpan 25 gr. margarine laten smelten, 25 gr. bloem erbij glad roeren en dan het kooknat + de melk er al roerend bijschenken. Hierdoor 100 gr. geraspte, niet te pittige kaas roeren. De raapsteeltjes in een schaal doen en de kaassaus erover schenken. Lekker met gewoon gekookte aardappelen. Raapsteeltjes zijn ook lekker met een eiersaus : grofgesneden hardgekookte eieren door de saus roeren in plaats van geraspte kaas.
Receptnummer: 5599 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Vandaag mijn oude schriften van 20 jaar geleden tegengekomen (mijn allereerste verzameling recepten) zag deze en wilde toch even meedoen aan de raapstelen-gekte. Deze variatie zag ik nog niet zo snel op de site staan vandaar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept