Nieuws   Zoeken 

Carla's 'een greep uit Maak meer met MonChou'
Ingredienten: (6 pers.):
MonChou Dadels:
100 gr. MonChou
12 Dadels
paprikapoeder
MonChou Hamrolletjes:
100 gr. MonChou
1 eetlepel melk
50 gr. geraspte bel. kaas
1 eetl. fijngehakte basillicum
4 dungesneden plakken ham
MonChou Zalmmousse :
1 blikje zalm (135 gr.)
100 gr. MonChou
50 ml. koffieroom
zout,peper
citroensap
16 kerstomaatjes
peterselie
Bereiding:
MonChou Dadels : Snijd de dadels in de lengte open en haal zorgvuldig de pitten eruit. Breng de MonChou op kamertemperatuur en spuit het met de spuitzak in de dadels. Garneer de dadels met paprikapoeder. Variaties: met b.v. kerriepoeder of een halve walnoot hebben de dadels een ander gezicht en een andere smaak. De dadels kunt u ook vervangen door een gedroogde pruim. MonChou Hamrolletjes : Meng de MonChou samen met de melk, de geraspte kaas en de fijngehakte basillicum. Schep het mengsel in een spuitzak en laat dit in de koelkast iets opstijven. Spuit een reepje MonChou over de plakken ham en rol ze dicht. Snijd de rolletjes in stukjes van 2 cm. en steek ze met een prikkertje vast. Variaties: met dit mengsel kunt u behalve ham nog meer vullen. Denk eens aan bleekselderij, tomaatjes, witlof, rookvlees en zalm. MonChou Zalmmousse : Verwijder eventuele graten uit de zalm. Maak de zalm fijn met een vork. Voeg de zachte MonChou en de koffieroom toe en mix het geheel tot een mousse. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe. Vul de kerstomaatjes met de mousse en garneer met peterselie. Variaties : ook lekker met bleekselderij of op een toastje. U kunt de zalm ook vervangen door een blikje tonijn met groente.
Receptnummer: 5600 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Niet zelf verzonnen maar zelf bewaard. Dit vond ik dus ook tussen mijn oude schriften en dacht dat ik deze recepten allang kwijt was.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept