Nieuws   Zoeken 

Liz's groene asperges met penne
Ingredienten: (3 pers.):
500 gr. groene asperges
200 gr. rauwe ham
bosje bosuitjes
150 gr. gorgonzola
2 zakjes saus voor asperges
bekertje creme fraîche
400 gram penne rigate (pasta)
Bereiding:
zakjes asperge saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Asperges van houten gedeeltes ontdoen en de stengels in 3 stukken snijden, Hou de asperge punten apart.
Stengels in pan koken. Rauwe ham klein snijden of knippen en even bakken in een klein beetje olijf olie. Als asperge stengels klaar zijn dan de punten erbij doen en nog even koken tot die gaar zijn. Vergeet niet de penne te koken!!!!.De bereide aspergesaus bij de ham voegen. Gorgonzola erboven verkruimelen en laten smelten. Creme fraîche er doorheen roeren. Saus niet mee laten koken!! Bosuitjes in ringetjes snijden en bij de saus doen. Asperges en asperge punten erbij doen en voorzichtig door de saus scheppen. Klaar. De bosuitjes niet echt laten meekoken in de saus, ze moeten knapperig blijven. Pasta op borden, saus er over en een glaasje Chardonnay erbij en een frisse tomatensalade.
Receptnummer: 561 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Liz
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept