Ingredienten: (4 pers.):
1 kg lamsstoofvlees
10 kleine uien of 5 grote
1.5 kg aardappelen
50 gr. boter
30 gr. gewone bloem
peper
zout
laurierblaadje
2 teentjes look
2wortelen voor de kleur | Bereiding:
Bak de stukjes lamsstoofvlees bruin in de boter. Strooi er al roerend de bloem over en laat een paar minuten verder bakken tot het mooi bruin is. Voeg ongeveer 1 liter kokend water bij het vlees en stoof ondertussen de fijngesnipperde uien. Laat ze bruinen en voeg ze bij het vlees samen met het laurierblad, de geperste look, de fijngesneden wortelen, peper en zout. Laat 1 uur stoven. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in gelijke stukjes. Leg na 1 uur stoven de aardappelen op het vlees en laat nog 45 min. zachtjes stoven. Kruid naar smaak. SMAKELIJK !! |