Ingredienten: (4 pers.):
3 bosuitjes
4 worteltjes
2 stengels bleekselderij
1 rode spaanse peper
50 gr blue band
100 gr spekreepjes
4 eieren
1 dl melk
100 gr geraspte kaas
200 gr diepvries doperwtjes
zout en peper | Bereiding:
snijd de bosuitjes in ringetjes.maak de worteltjes en bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokjes. verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. verhit 25 gr bleuband in een pan en bak de spekreepjes in ca.3 min zachtjes uit. schep de bos uitjes,worteltjes,bleekselderij en spaanse peper erdoor en fruit ze ca.2min zachtjes aan.voeg de doperwtjes toe en smoor ze in ca 8min zachtjes gaar.voeg zout en peper naar smaak toe. klop in een kom de eieren los met de melk, zout en peper. verhit 25 gr blue band in een grote koeken- pan en schenk het eimengsel erin . schuif voortdurend met een spatel het gestolde ei van de rand naar het midden en laat het nog vloeibare ei naar de rand vloeien. strooi de kaas erover. bak de omelet ca2-3min tot de bovenkant bijna gestold is en de onderkant goudbruin is. schep de groenten met spekjes aan een kant op de omelet en klap de omelet dubbel laat de omelet op een warme schaal glijden |