Barbara's romig en toch slank kipschoteltje
Ingredienten: (2 pers.):
2 kipfilets
kippenbouillonblokje
2 plakjes (liefst geroosterde) achterham
4 eetlepels droge witte wijn
4 eetlepels koffieroom
3 eetlepels allesbinder
peper
2 plakjes camembert, gesneden uit het midden van het kaasje
eetlepel basilicum (diepvries)
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. 3 dl. water met bouillonblokje aan de kook brengen. Kipfilets in ca. 15 minuten in de bouillon gaar koken. Kipfilets goed uit laten lekken en kookvocht opvangen. Elke kipfilet in plakje ham wikkelen en in ingevette ovenschaal leggen. De wijn en koffieroom door 2 dl. kookvocht roeren en aan de kook brengen. Allesbinder toevoegen en blijven roeren tot het een gebonden saus is geworden. Op smaak brengen met peper. Saus over kip schenken. Korstjes van camembert snijden en plakjes halveren. Plakjes overdwars op kipfilet leggen. Basilicum erover verdelen en kipschoteltje ca. 25 minuten in de oven zetten.
Receptnummer: 5650 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Ca. 280 Kcal. per persoon. Dit schoteltje is goed van tevoren klaar te maken. De saus is voldoende voor 3-4 kipfilets. Niet schrikken van het koken van de kip, het eindresultaat is echt heerlijk. Lekker met gebakken krielaardappeltjes en sperziebonen of spinazie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept