Nieuws   Zoeken 

Magda's gegrilde gamba's
Ingredienten: (4 pers.):
6 el olijfolie
2 el citroensap
1 geperst knoflookteentje
zout
peper
12 rauwe gamba's
sla
citroen
kerstomaatjes
Bereiding:
roer de olie, het sap, de knoflook met zout en peper tot marinade. de gamba's overlangs in de rugzijde insnijden zodat ze plat gelegd kunnen worden. verwijder het zwarte draadje. spoel de gamba's schoon en besprenkel ze met marinade en laat het minstens twee uur intrekken. droog deppen en laat de gamba's onder de grill in enkele minuten gaar worden.serveer de gamba's per drie op een mooi blaadje sla, garneerd met citroen, peterselie en de kroontjes van de kerstomaat.
Receptnummer: 5672 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: magda
Opmerking:
van de olie,knoflookteentje,zout en peper een marinade maken.
Noot van Syl: om de marinade intrektijd te beperken gebruik een vacuum saver, dan ben je met een kwartiertje klaar!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept