Nieuws   Zoeken 

A3anne's geroosterde asperges met bacon en geitenkaas
Ingredienten: (4 pers.):
2 pond asperges
2 eetlepels en twee theelepels olijfolie
peper en zout
100 gram zachte geitenkaas
2 theelepels citroensap
1 theelepel fijngehakte citroenschil
6 plakken ontbijtspek of bacon
Bereiding:
Bak de bacon of spek uit en verkruimel deze. Zet weg in een kommetje. Haal een stuk schil van de citroen en hak deze fijn. Als je groene asperges gebruikt dan hoef je er alleen het onderste stukje vanaf te snijden, anders de asperges ook schillen. Zet de oven op 250 graden. Leg de asperges op een stuk bakpapier op een bakblik en schenk de olijfolie erover. Schud zodat de asperges goed bedekt zijn met de olie. Bestrooi met peper en zout. Zet de asperges in de oven tot zij crispy en zacht zijn (ca. 7 minuten, het hangt van de dikte van de asperges af). Kontroleer dit met de punt van een scherp mes. Leg de asperges op de borden en doe er de verkruimelde geitenkaas over en vervolgens de bacon of spek. Sprenkel er de citroensap en de overgebleven 2 theelepels olijfolie over en vervolgens de citroenschil. Je kunt dit gerecht warm met wat tagliatella en b.v. een stukje kip eten. Het is een prima onderdeel van een buffet als je het op kamertemperatuur serveert. Je kunt het dan 1 uur van te voren maken en wegzetten.
Receptnummer: 5683 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
Een orgineel en heel lekker gerecht met asperges. Bijna geen werk en een groots resultaat.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept