Ingredienten: (2 pers.):
1 zakje mix voor kapucijners (Honig)
2 dl tomatensap
1 komkommer
1 rode paprika
3 eetlepels boter of margarine
250 g shoarmavlees
1/2 pak aardappelpartjes (à 750 g, koelvitrine)
4 takjes peterselie
| Bereiding:
In kom mix met tomatensap ca. 10 minuten laten wellen. Intussen komkommer wassen, in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in blokjes snijden. Paprika schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. In pan boter verhitten. Vlees in ca. 2 minuten rondom bruin bakken. Uit pan op bord scheppen. In dezelfde pan aardappelpartjes al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Vlees, komkommer en paprika toevoegen. Mix met vocht erdoor roeren, aan de kook brengen en schotel afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten stoven. Peterselie erboven fijnknippen. |