Ingredienten: (4 pers.):
500 gram hamlappen
250 gram champignons
125 ml crème fraîche
1 ui
ketjap manis
peper
paprikapoeder
kerriepoeder
knoflookpoeder | Bereiding:
Snipper de ui, snij de champignons in niet te dunne plakken en het vlees in stukjes. Laat boter in een pan smelten en fruit de ui. Doe er dan de champignons bij en laat dit mengsel ca. 10 min. op een laag pitje pruttelen. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom aan zodat het wat kleur heeft. Doe er dan peper, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder en een scheut ketjap bij. De hoeveelheid is afhankelijk van uw smaak. Laat dit dan 15 à 20 min. pruttelen (tot het vlees goed gaar is) op een laag vuur met een deksel op de pan. Voeg als laatste de crème fraîche toe. Roer dit door het vlees en laat even warm worden. Proef het gerecht dan om te kijken of er eventueel nog wat zout bij moet. Ik vond dat, door alle andere kruiden, niet nodig. |