Ingredienten: (4 pers.):
½ krop sla
½ komkommer
¼ bloemkool
250 gr. (diepvries) boontjes
½ zakje lontong
½ pakje tahu
4 eieren
kroepoek (udang)
olie
zout naar smaak
Benodigdheden voor de saus:
150 gr. pinda’s met vlies
3 el pindakaas
3 el stroop
1 el ketjap manis
1 dl asam (tamarinde) water
1 tl trassi
200 gr. sjalotten
6 teentjes knoflook
| Bereiding:
Bereiding:
De lontong koken in blokjes snijden.
De bloemkoolroosjes en boontjes in stukjes snijden.
Boontjes en bloemkool apart koken en niet te gaar laten worden.
De sla klein snijden.
De komkommer schillen en in halve maantjes snijden.
Tahu in plakken snijden en bakken in olie, daarna in blokjes snijden.
De eieren 10 minuten zachtjes laten koken.
Kroepoek (uit zak) of anders dit in ruim olie bakken.
Bereiding:
De sjalotten en de knoflook fijnsnijden, bakken in ruim olie en daarna goed laten uitlekken.
Pinda’s met vlies licht bakken in olie.
Pinda’s, sjalotten, knoflook en trassi fijnmalen (in elektrische keukenmachine).
Deze pasta vervolgens mengen met asamwater, ketjap, pindakaas, stroop en zout naar snaak.
Met heet water verdunnen tot sausdikte. |