Nieuws   Zoeken 

Beppie's tonijnsalade
Ingredienten: (4 pers.):
2 sinaasappels (middelgroot).
1 blik tonijn.
1 flinke tomaat.
1 blikje ansjovisfilets.
1 augurk.
6 ontpitte groene olijven.
Bereiding:
Van de sinaasappels 4 plakken met schil afsnijden. De plakken moeten ongeveer een 1/2 cm. dik zijn. De overige stukken uitpersen. De tonijn uit laten lekken en de olie bewaren. De tomaat in schijven snijden en van het buitenste vruchtvlees reepjes snijden. Het zaad verwijderen en het binnenste vruchtvlees van de tomaat bij de olie van de tonijn doen. De ansjovis met koud water afspoelen en laten uitlekken. De augurk in fijne reepjes snijden en de olijven door midden snijden. De tonijn in gelijke stukjes snijden en vermengen met de ansjovisfilets, de olijfhelften en de reepjes augurk. Het olie-tomatenmengsel met het sinaasappelsap door elkaar roeren en over het vismengsel gieten. De tonijnsalade over 4 glazen verdelen, bijv. ijscoupes, en garneren met de reepjes tomaat. Aan de rand van elk glas een schijfje sinaasappel hangen.
Receptnummer: 5720 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Voorgerechtje voor de Paasdagen misschien?
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept