Ingredienten: (2 pers.):
1 ui
150 gr. rijst
3 dl.bouillon (van 1/2 bouillontablet)
1 eetl. tomatenpuree
peper
stukjes perzik
50 gr.amandelsnippers | Bereiding:
Pel en snipper de ui, fruit de4 ui zachtjes in de olie. Voeg de rijst toe en bak deze al scheppend goudgeel en glazig(5min) Voeg de bouillon,tomatenpuree en de peper toe en roer de rijst ,zodra deze aan de kook is een keer om. Kook de rijst 15 min, Zachtjes tot alle bouillon is opgenomen en er kuiltjes in komen.Zet daarna de warmte bron heel laag. Stoom de rijst in 10 min. gaar en droog in een gesloten pan. Schep de rijst om met een vork. Eventueel: verwarm tegen het eind de stukjes perzik mee. Rooster de amandelsnippers in de koekepan onder af en toe heen en weer schudden. Bestrooi bij het opdienen de rijst mee. |