Nieuws   Zoeken 

Engeman's pikant gestoofd rundvlees
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr rundvlees (schouder) in blokjes van 4+2cm
1 eetl. vissaus
4 eetl. rijstazijn
1 theel. kurkumapoeder
2 teentjes knoflook,fijngesnipperd
1 grote rode of gewone ui,fijngenipperd
2 theel. fijngehakte gember
1 eetl.olie
1-2 theel. chilipoeder
1 laurierblad
1 kaneelstokje
of 1 stukje kassie van 5 cm
3 kruidnagels
5 peperkorrels
zout naar smaak
Bereiding:
De blokjes vlees in een kom doen. Met de vissaus, de rijstazijn en de kurkuma vermengen en 15 min. marineren. Een laagje vlees in de pan leggen, daarop de knoflook, ui, gember, olie en de chilipepers verdelen. Warm water erbij gieten tot het vlees bedekt is. Alles goed vermengen. Met het deksel op de pan 1 uur op een laag vuur smoren, de pan daarbij 1 a 2 keer heen en weer schudden. Het deksel er pas na 1 uur afhalen. Laurierblad, kaneelstokje, kruidnagels en de peper toevoegen. Door elkaar roeren en nog eens 30 minuten op een laag vuur koken tot het vlees mals is. Het gerecht met zout op smaak brengen. Voor het serveren het kaneelstokje en het laurierblad en de kruidnagles uit de pan nemen.
Receptnummer: 5752 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 110 min. | Meer recepten van: Roos Engeman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept