Nieuws   Zoeken 

Judith's pittige gehakttaart met geitenkaas
Ingredienten: (4 pers.):
6 plakjes bladerdeeg
500 gram rundergehakt
1 zakje Silvo Stroganoffkruiden voor gehakt
4 tenen knoflook
250 gram champignons
1 middelgrote prei
3 eieren
bekertje crème fraîche
200 gram geraspte belegen kaas
100 gram (plakje) geitenkaas
1 eetlepel basilicum
verse bieslook
1 eetlepel kerrie
4 theelepels sambal
peper
zout
Bereiding:
Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Snij de champignons in dunne plakjes en bak deze in wat olijfolie lekker bruin. Haal ze uit de pan en bak het gehakt rul, knijp de knoflook hierboven uit. Strooi het zakje kruiden, de kerrie en evt peper/zout eroverheen. Vermeng dit goed met het gehakt. Als het allemaal lekker knapperig gebakken is, schakel je de verhittingsbron uit en laat het staan. Snij de prei in dunne ringen. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg en strooi op de bodem het rul gebakken gehakt uit. Vervolgens een laagje preiringen, een laagje geraspte kaas en de champignons eroverheen. Daarna de rest van de prei en de geraspte kaas. Vermeng de drie eieren met het bekertje crème fraîche, voeg hierbij de basilicum en de sambal en roer dit goed door. Schenk dit mengsel over de taart heen. Knip hierboven nog wat verse bieslook en brokkel als laatste de geitenkaas in kleine stukjes over de taart. Deze taart moet vervolgens nog ongeveer 30 à 35 minuten de oven in op 200/225 graden.
Receptnummer: 5759 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Judith
Opmerking:
Deze taart heb ik gisteren voor het eerst in elkaar geknutseld. Allereerst kreeg ik complimenten dat ie er zo mooi uitzag, maar vervolgens ook nog velen over de smaak. Al zeg ik het zelf: Hij was errrrrrrrug lekker.
Salade erbij en je hebt een complete maaltijd....maar koud, als lunch of bij de borrel smaakt ie ook voortreffelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept