Ingredienten: (4 pers.):
500 gr bloem (deeg)
20 gr gist
1/2 tl zout
1 glaasje lauw water
beleg:
tomaten puree
1 ui
150 gr rundgehakt
20 gr champignons
1 rode paprika
200 gr gemalen kaas
1 glaasje water
2 eetl olijfolie
kruiden | Bereiding:
de gist oplossen in lauw water.de bloem in een kom doen en een kuiltje in het midden maken.de gistmengsel in het kuiltje doen beetje bij beetje in mengen met de bloem en het zout rondom bestrooien.het deeg mag uit de kom en je mag het goed kneden.daarna even laten rusten. snij de groenten fijn en bak even de ui samen met het gehakt. de tomatenpuree in een steelpan doen.voeg er een glaasje water toe en eventjes laten koken en kruiden . het deeg uitrollen ,en smeer er wat tomatensaus over.de uitjes met het gehakt er boven op ,schik daarna de andere groenten erop en de gemalen kaas ook .zet de pizza in de oven op 200°c gedurende 15 minuten . smakelijk |