Nieuws   Zoeken 

Frits' gevulde tomaat met raapsteeltjes
Ingredienten: (2 pers.):
raapstelen 400 gram
vleestomaten 2 stuk
muesli 1 eetlepel
Parmezaanse kaas 1 eetlepel
cottage cheese 2 eetlepels
zout en peper snufje
Bereiding:
De raapstelen wassen (eventueel de worteltjes verwijderen) en met het aanhangende water in een pan doen. Het kapje van de tomaten afsnijden. De tomaten met een theelepel voorzichtig uithollen. De binnenkant bestrooien met peper en zout. De tomaten omgekeerd laten uitlekken. In een kommetje de cottage cheese en Parmezaanse kaas door elkaar roeren. Op halfhoog vuur de raapstelen in ca. 5 minuten laten slinken. Af en toe omscheppen. Zout toevoegen en de raapstelen in nog ca. 5 minuten gaar koken. In een vergiet de raapstelen goed laten uitlekken. Intussen de grill voorverwarmen op de hoogste stand. De muesli door de raapstelen scheppen. De raapstelen in de tomaten scheppen. De tomaten in een ovenvast schaaltje zetten. Het kaasmengsel erover verdelen. In het midden van de grill de gevulde tomaten in ca. 5 minuten heet laten worden en de kaas laten smelten.
Receptnummer: 5771 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Frits
Opmerking:
Voorjaar ten top : lekkere vleestomaten met raapsteeltjes ! (http://come.to/raapstelen)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept