Linda's suikertaart voor Anje Bossuyt
Ingredienten: (8 pers.):
Deeg:
200 gram Bloem
100 gram Boter
1 Ei
15 gram verse gist
1 dl Lauwe Melk
1 eetlepel suiker
mespuntje zout
mespuntje kaneel
Voor de vulling:
1 Ei
4 eetlepels suiker
1/2 theelepel Kaneel
Bereiding:
Zeef de bloem in een kom en wrijf er de boter door tot er een korrelig geheel is ontstaan. Voeg er het ei,de gist,de melk,de suiker,het zout en de kaneel aan toe en kneed er een stevig deeg van. Dek de kom met een doek af en laat het deeg ca.1 uur rijzen.Kneed daarna het deeg nogmaals door en rol het op een bebloemd werkvlak uit tot een lap met een dikte van 1 cm. Bekleed de bodem en de zijkant van een beboterde taartvorm van 24 cm doorsnede met het deeg. Klop het ei los met 3 eetlepels van de suiker en de kaneel. Vul de taart met het mengsel en strooi er de rest van de suiker bovenop. Laat het deeg nog 30 minuten rijzen. Bak de taart ca.25 minuten in de op 225 graden voorverwarmde oven.
Receptnummer: 5796 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Linda
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept