Nieuws   Zoeken 

Tineke's broodje bapao
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak witbroodmix
250 gr gehakt
1/2 zakje nassi kruiden (laten wellen in een paar el heet water)
1/2 zeer fijn gesneden prei
2 worteltjes geraspt (op de grove rasp)
1 teen knoflook (geperst)
Bereiding:
maak de broodmix klaar zoals aangegeven staat op de verpakking , maak terwijl het deeg aan het rijzen is de vulling klaar: bak het gehakt rul in de koekenpan, bak de prei,knoflook en de wortel kort mee, voeg de nassikruiden toe. Laat het mengsel afkoelen. Verdeel het deeg in 16 stukjes en maak er platte ronde schijfjes van, vul het deeg met een hoopje vulling en vorm er een rond broodje van en leg deze op een stukje bakpapier, doe dit met alle broodjes. Laat de broodjes nog even rusten. Zet intussen een stoompan op het vuur met een laagje water. Zodra het water kookt de broodjes in het stoom gedeelte doen en in 20 min gaar stomen.
Receptnummer: 5798 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: tineke
Opmerking:
Tip 1: vervang het gehakt door gehakte quorn of kippengehakt. Tip 2: doe de broodjes in een stevig diepvrieszakje en vries ze in, 1 minuut in de magnetron en je hebt een heerlijk lunchgerecht of bijgerecht voor de rijsttafel. Tip 3: varieer met de grootte van de broodjes, kleine broodjes zijn heerlijk bij de borrel. Tip 4: bak de broodjes in een normale oven.Tip 5: gebruik de vulling ook eens voor loempia's of samosa's
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept