Nieuws   Zoeken 

Kaasquiche van Gunilla
Ingredienten: (4 pers.):
6 plakjes diepvriesbladerdeeg
bloem
150 gr. Maaslander
100 gr. gruyère samen geraspt
100 gr. kruidenkaas (brandnetel of tuinkruiden)
2 sjalotjes
1 rode paprika
1 el. olie
verschillende soorten groene kruiden ca. 3 el.
1 klein bekertje zure room
200 gr. Hüttenkäse
6 eieren
cayennepeper
verse groene kruiden voor garnering
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200C, deegplakjes ontdooien, op elkaar leggen en met de deegroller in een dunne ronde lap uitrollen. Bekleed een ingevette quichevorm (28cm.) met het deeg, snijd de randen bij en prik de bodem hier en daar in met een vork. Fruit de gesnipperde sjalotjes en paprika even glazig in de olie. Meng de paprika en sjalotjes met de geraspte kaas en doe er de kruiden bij. (ik gebruik, bieslook, italiaanse keukenkruiden, oregano, basilicum etc.) Verdeel dit mengsel over de bodem. Klop de zure room los met de Hüttenkäse en klop de eieren erbij. Breng op smaak met een snuf cayennepeper. Schenk dit eimengsel over de vulling, verdeel in klontjes de kruidenkaas er over en bak de quiche in 35-40 min. in het midden van de oven gaar. Serveer warm of koud met bijv. verse basilicum als garnering. Lekker met soep en/of een salade.
Receptnummer: 582 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Gunilla
Opmerking:
zo iets lekkers heb je nog nooit geproefd
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept