Nieuws   Zoeken 

Engemans Maanzaadvlecht
Ingredienten: (4 pers.):
voor een vlecht:
500 gr tarwebloem
(en wat extra voor het
verwerken)
20 gr verse gist
1 tl. suiker
2 dl. lauwwarm water
1 ei
1/2 dl. zonnebloemolie
1/2 eetl.zout
wat melk voor het bestrijken
2eetl.maanzaad
Bereiding:
De helft van de gezeefde bloem in een beslagkom doen.De gist erin brokkelen,de suiker en het water toevoegen.Alles tot een glad deeg kneden en licht met bloem bestuiven.afgedekt op een warme plaats 10 min.laten rijzen.De rest van de bloem,het ei,de olie en het zout toevoegen en geheel tot een glad,soepel deeg kneden.Het deeg afgedekt dan 20 min. laten rijzen.Het deeg nogmaals kneden en in drie gelijke stukken verdelen.Van ieder een streng van 30 cm,lengte vormen en hier een dikke vlecht van maken.De vlecht op een ingevette of met bakpapier bedekte bakplaat leggen.Afgedekt nog 30 min.laten rijxen.De oven voorverwarmen op 200c.De vlecht met melk bestrijkenen en met maanzaad bestrooien.Midden in de oven 40min.bakken.
Receptnummer: 5832 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Roos engeman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept