Nieuws   Zoeken 

Engemans Ontbijtkrans
Ingredienten: (12 pers.):
450 gr. tarwebloem
1 zakje gedroogde gist7gr
125 gr. zachte roomboter
of magarine
100 gr. suiker
2 tl. kaneel
2 dl. melk
1 ei
voor het bestrijken
en garneren:
1 ei
2 el. fijne kandijsuiker
Bereiding:
De gezeefde bloem in een beslagkom vermengen met de gist.De in stukjes gesneden boter,de suiker en de kaneel toevoegen.Het ei met de melk loskloppen, aan het bloemmengsel toevoegen en alles tot een glad soepel deeg kneden.Van het deeg een rol van 50cm lengte vormen.Hier een krans van vormen en deze op een met bakpapier bedekte grote broodplank leggen. Met een vochtige theedoek afdekken en een nacht in de koelkast.Smorgens de oven voor verwarmen op 200c.De krans uit de koelkast halen en met het bakpapier op de bakplaat leggen.De krans eventueel nog wat in model brengen.Met een mes kleine inkepingen maken in de krans.De krans met de losgeklopte ei bestrijken en met de fijne kandijsuiker bestrooien.De krans midden in de oven 20min.bakken.Even af laten koelenen serveren.
Receptnummer: 5833 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Roos engeman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept