Jos' supersnelle andijvie stamppot met oma's gehaktballen
Ingredienten: (6 pers.):
1 kg rundergehakt(of half om half)
gehaktkruiden naar keuze. eventueel, indien nodig, eieren.
1 zakje juspoeder
7 ons rauwe andijvie
4 zakjes maggi aardapelpuree voor 4 personen (=2 dozen)
water en melk
3 ons magere spekblokjes
Bereiding:
Maak gehaktballen en braad ze op de gebruikelijke manier. Leng de jus aan met juspoeder. Kook ondertussen vlgs de gebruiksaanwijzing het water en de melk voor de puree. Meng de zakjes erdoor en laat de puree afkoelen tot lauwwarm. Dit is belangrijk als U de stamppot al ver van tevoren wilt klaarmaken op de haastdagen. De andijvie wordt anders erg slap als de puree nog heet is. Als de puree is afgekoeld pas de rauwe andijvie erdoor mengen. Spekblokjes krokant bakken en erdoor mengen of apart erbij serveren. Op haastdagen hoeft U 's avonds alleen nog maar de stamppot op een bord te scheppen, in de magnetron te plaatsen en klaar is Kees. De gehaktballen zou ik gewoon op het gasstel verwarmen. Kuiltje in het midden, jus erin en smullen maar. Verse puree blijft het allerlekkerste maar toch smaakt dit prima.
Receptnummer: 5834 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jos Plu
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept